dijous, 10 d’abril del 2014

23 de març de 2014


Dissabte dia 23, després de la introducció del divendres 22 de la mà de Ramon Barlam i de Jordi Marín, vam tindre el plaer d'escoltar a Ramon Barlam explicar-nos tots els detalls de la Barcelonada, una activitat que té com a objectiu fomentar l'autonomia dels nins i nines a l'hora de moure's en una gran ciutat a soles. El projecte comença a l'escola explicant l'activitat i les APPs que faran servir durant la mateixa: life360 i el twitter. L'activitat comença al tren, on els alumnes es col·loquen en grups de quatre o cinc persones i se'ls reparteix a cada un d'ells 5 targetes amb 5 punts que han de visitar. 



Els alumnes durant el camí de Manresa a Barcelona (una hora aproximadament), tracen el trajecte que recorreran per arribar a cada un dels punts, les regles del joc diuen que com a mínim han d'agafar un transport públic. Un cop han arribat a Barcelona, els alumnes han d'activar l'aplicació "life360", una aplicació que permet la geolocalització dels mòbils dels alumnes des del mòbil del professor, és a dir, funciona per famílies i el professor crea una família amb els mòbils dels alumnes. Un cop els alumnes arriben al punt de la targeta han de pujar una fotografia amb el hangstag creat per a l'activitat.


2 comentaris:

  1. Que gran projecte ens va mostrar Barlam i que instructives van resultar les jornades d'un Entre tants. M'apunte a les següents.

    ResponElimina
  2. Bueno, això no s'havia de quedar sense comentar al passar per aquest blog. L'assistència a les jornades va ser molt enriquidora tot i que la proposta excedia, un poc, per la seua aplicació a Primària. Sens dubte una entrada que recull allò més important de la ponència realitzada per Ramon Barlam de forma molt clarificadora.

    ResponElimina